Esmu Felix Höhn, jaunais vīndaris no Frankonijas reģiona, ko raksturo kaļķakmens augsne, stāvi nogāžu vīna dārzi gar Mainas upi un dziļi iesakņojusies vīna darīšanas tradīcija. Šeit, kur reiz vīnogas stādīja mani vecvecāki, es šodien vadu Weingut Höhn – nelielu, ģimenes vīna darītavu jau trešajā paaudzē. Mūsu mērķis ir radīt autentiskus, terroir rakstura vīnus ar mūsdienīgu pieeju, kas atklāj mūsu dzimtās zemes garšu.
Mans ceļš vīna pasaulē sākās agri – ar zemi zem nagiem un zinātkāri sirdī. Pēc vīndara amata apgūšanas vēlējos izprast vīnu dziļāk – no vīnogulāja līdz glāzei. Tāpēc devos uz Geisenheimas universitāti, kur studēju vīnkopību un enoloģiju. Taču vīndarībā ar zināšanām vien nepietiek – ir jāprot sajust pēc smaržas, garšas un novērot.
Mans ceļš mani aizveda tālāk pasaulē – uz Dienvidtiroli, kur kalnu gaiss un Alpu elegance piešķir vīnam izteiktu tīrību, un uz Jaunzēlandi, kur iepazinu jaunās pasaules vieglumu un precizitāti. Šī pieredze būtiski mainīja manu skatījumu uz dabu, ilgtspēju un amatniecību.


Atgriežoties Frankonijā, es zināju – vēlos apvienot abu pasauļu labāko: savas ģimenes tradīcijas un pieredzi no ārzemēm. Šodien mēs radām vīnus, kas atklāj mūsu kaļķakmens augsnes raksturu – tīrus, precīzus, minerālus, ar īstu raksturu un dvēseli.
Mūsu filozofija ir vienkārša: daba ir mūsu svarīgākais partneris. Lai gan neesam bioloģiski sertificēti, mēs konsekventi ievērojam ilgtspējīgas saimniekošanas principus – nelietojam herbicīdus un sintētiskos mēslojumus. Tā vietā veicinām bioloģisko daudzveidību ar ziedošiem starpstādījumiem un ar cieņu kopjam augsni. Daži mūsu vīnogulāji ir vecāki par 60 gadiem, un tie piešķir vīniem dziļumu, struktūru un sajūtu par izcelsmi.
Mūsu vīna darītavas uzmanības centrā ir Silvaner – Frankonijas tradicionālākā vīnogu šķirne, kā arī Burgundiešu vīnogas: Chardonnay, Weissburgunder un Grauburgunder. Tās iemieso eleganci, minerālitāti un precizitāti, lieliski atklājot mūsu kaļķakmens terroir raksturu.
Ar katru ražu cenšos atrast līdzsvaru starp amatniecību un izjūtu, starp tradīciju un inovāciju. Mans mērķis ir padarīt Frankonijas kaļķakmens garšu atpazīstamu arī starptautiski – raksturīgos, nelielos Boutique vīnos ar izcelsmi, meistarību un dvēseli.











